ZAGORI este oficial aprobata de U.E. ca Apa Minerala Naturala. Calitatea si consistenta apei ZAGORI o califica drept cea mai buna apa potabila din Grecia natural obtinuta cu un continut scazut de saruri.
Putul de mare adancime din care se extrage apa ZAGORI esfe protejat de orice factor extern care ar putea afecta calitatea apei.

Regiunea geologica functioneaza ca filtre naturale imprumutand de la apa continutul special in metale si elemente nemetalice, echilibrand gustul si elimina prezenta microoraganismelor patogene.

Apa Zagori izvorareste din Mitsikeli- Munti Zagori si este inbuteliata de la sursa fara nici un fel de tratament. Inbutelierea se obține numai prin procese strict respectate și controale, certificată cu ISO 9001:2000, HACCP ΕΛΟΤ 1416, HACCP Codex.

Caracteristici organoleptice
Analiza chimica( General Chemical State Laboratory) GCSL (19/06/2007)

Caracterizarea apei cu un “conținut scăzut de săruri” este corespunzător cu Directiva UE 80/777 si anume: “conținutul în săruri anorganice calculate ca extractul de constanta nu trebuie să fie mai mare de 500 mg / LT” și cel masurat este de 192 mg / LT, (adică nici măcar jumătate din așteptat).

Această cantitate arată că apa noastră este digerabil, iar utilizarea sa de zi cu zi nu se adaugă la cantitățile existente in organismului uman.

Caracterizarea apei “potrivit pentru diete de sodiu cu acces restricționat”, înseamnă că acesta corespunde cu Directiva UE 80/777 ” conținutul în sodiu trebuie să fie mai mic de 20 mg / LT” iar in cazul apei Zagori este 2,69 mg / lt.

Această diferență de la limita maximă, explică de ce utilizarea apei Zagori este foarte recomandata in dietele de sodiu cu acces restricționat, deoarece după cum știm, sodiu crește presiunea iar sarea ei de cele mai multe ori este retentinuta de lichide.

În cele din urmă, este important să menționăm toate colaborari fixe ale companiei cu SERVICE CHIMICE din Ioannina (GCSL), precum și cu Laboratorul de FACULTATEA IOANNINA de Medicina, colaborările care certifica calitatea produsului nostru asigurând în același timp consumatorii..